Vrienden maken kun je leren

Home / Vrienden maken kun je leren

Vrienden maken kun je leren

Heb je soms het gevoel dat het vooral de anderen zijn die zoveel vrienden hebben en zich rot amuseren in het leven? Je vraagt je af hoe het toch komt dat jij zo weinig vrienden hebt: misschien is er wel iets mis met je, of doe je iets verkeerd in het bijzijn van anderen. Welnu, je hoeft niet te wanhopen, want vrienden maken kun je leren.

Initiatief nemen

Zoals met zoveel dingen in het leven, hangt ook vriendschap af van wat je er zelf voor doet. Vrienden komen niet zomaar aanwaaien, je moet er ook voor openstaan. Hierbij is het belangrijk om ontvankelijk te zijn voor nieuwe contacten en zonder angst met mensen te communiceren. Wie zijn belangstelling laat blijken, krijgt er vaak hetzelfde voor terug. Het is daarnaast ook goed voor je mentale gezondheid om dit te oefenen volgens Annelies van Happy & Healthy.

vrienden maken kun je leren

Interesse tonen in anderen

Blijf daarom niet bij de pakken zitten en laat je passiviteit achter als je de deur uitgaat. Toon gemeende interesse in het leven van anderen en geef hen de ruimte om hun verhaal te doen. Mensen zullen het erg leuk vinden dat ze bij jou zichzelf kunnen zijn. Geef de moed dus niet op want vrienden maken kun je leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.